Installer elbillader hjemme på riktig vis

Å få installert en elbillader hjemme gjør ladingen både trygg og enkel

Enten du er på jakt etter enkel- eller smart elbillader, hjelper vi deg med rådgiving, montering og riktig valg av lader.

Ring oss på +47 909 21 900 for en uforpliktende prat eller bestill videobefaring / elektriker via skjemaet. Vi gleder oss!

Smart eller enkel elbillader?

Man kan velge mellom to typer elbilladere for hjemmelading, enten smart- eller enkel elbillader.

En smart elbillader er koblet mot nett og justerer strømmen etter husets kapasitet og strømprisen. En smartlader gjør det også mulig å kun lade elbilen når strømmen er billigst. 

En enkel elbillader er mindre komplisert og tilpasser seg ikke strømpris eller kapasitet i strømnettet, slik som en smartlader. En enkel lader passer med type 2 kabel og fungerer som en vanlig stikkontakt. Man plugger kabelen til ladeboksen og elbilen lader frem til batteriet er fullt, eller til man tar ut ladekabelen. 
 

Installasjon av elbillader

Når man skal installere en elbillader hjemme, er installasjonen for enkel lader og smartlader nokså lik. Forskjellen ligger i elektronikken i laderen. Dersom man har en smart elbillader hjemme, vil den kunne «snakke med» måleren i huset og justere seg etter behov, kapasitet og strømpris.
elbillader hjemme
elbillader

Lade elbil i stikkontakt

Det finnes hjemmeladere som er ment for lading i stikkontakt. Disse laderene har en transformator som skal regulere strømmen for å ikke overbelaste strømkapasiteten i huset.

Når man kobler hjemmeladeren til stikkontakt, vil transformateren lese strømkapasitet før ladingen starter. Dersom det ikke er nok kapasitet, vil man få varsel om jordkobling feil, og ladingen vil ikke starte.

Før man lader elbil i stikkontakt, bør man vite at huset har kapasitet til å lade elbilen. Det kan derfor være lurt å få inn en elektriker for å sjekke, slik at man slipper å være avhengig av hurtiglading. En elbillader hjemme er tryggeste alternativ. 

Alle hjemmeladere til stikkontakt kommer med en brukermanual. Flere slike hjemmeladere tåler ikke regn og må oppbevares tørt. Som en hovedregel skal man ikke benytte skjøteledning når man lader elbil i stikkontakt. Dette medfører brannfare, og kan skade både lader og elbil. 

Vi anbefaler å få inn en elektriker til å sjekke hvordan du best kan lade din elbil hjemme, og helst får installert en godkjent elbillader hjemme. Vi hjelper deg med tanke på tilgjengelig kapasitet, føringsvei til ladepunkt og valg av ladestasjon.
Tjenester
icon1
Lys som design
icon2
Montering av belysning
icon5
Smart elbil lader
icon5
Enkel elbil lader
icon4
Sikringsskap
icon7
Sikkerhetskontroll
icon6
Gulvvarme
icon6
Panelovn
icon6
Termostat
pic4

Lurer du på noe? - Fyll ut skjemaet under!

Du kan også kontakte oss direkte på +47 909 21 900 eller post@nordstrandelektro.no. Vi gleder oss!

iconBlack

Alt er mulig pga allsidig erfaring.
Servicebil med riktig varelager.